basisproducten

Seitan zelf maken
Seitan zonder additieven? Gewoon zelf maken. Er is niets moeilijk aan.

20 X een blok tofu en nu?
Weet jij ook niet goed wat je met die witte blok op je aanrecht aan moet? Hier zijn 20 recepten om uit te kiezen...

13 X zuivel vervang je zo
Kaas missen? Droog brood zonder boter? Ijsjes en cheesecake uit den boze? Dan heb je nog niet gehoord van deze vegan zuivelvervangers!

10 + 1 manieren om eieren te vervangen
Olie, noten, meel, zaden en ook fruit doen het goed als bindmiddel en/of vochtinbrengers en maken zo eieren overbodig.

Seitan, tempeh en tofu zijn vegan producten waarmee je op veelzijdige manieren vlees kan vervangen en klassieke "vleesgerechten" kan bereiden.

Zeewieren en algen ontbreken niet in de vegan keuken.

In de vegan keuken is gedroogd fruit zovéél meer dan vijgen, dadels en rozijnen!

Zeg nooit zomaar "noot" of "pit" tegen een cashew, amandel, walnoot, pijnboompit, ... . De smaken zijn even eindeloos dan de keuzemogelijkheden.

Zaden en pitten vormen naast noten en gedroogd fruit een belangrijk basisingrediënt in de plantaardige keuken.

Edelgist, de vegan parmezaan
Edelgist bevat aminozuren en vitamine B. Edelgistvlokken worden vaak aangevuld met vitamine B12.