saus

Deze saus van pompoen en amandel kan geserveerd worden bij klassiek gerechten alsook bij pasta of rijst

Cashew room
Ingrediënten 400 g ongeroosterde cashewnoten ½ theelepel zout 20 g zonnebloemolie Bereiding Maal de cashewnoten fijn Voeg het zout en de olie toe Blend tot een romig en zacht mengsel (4 minuten) In de koelkast wordt de room steviger

Na 4 mislukte pogingen, gaf ik de zelfgemaakte mayonaise op. Tot ik dit recept las van Tony Kavse. Mijn 5de poging heeft de Hellmans mayonaise op een lager schap gezet! Zooo lekker!

Sausje met een lichte mierikswortelsmaak is lekker bij pitta

Vleesvervanger met patatjes en gestoofde venkel. Het romescosausje wordt bij cookidoo geserveerd bij groene asperges.

Saus op basis van hummus
De vloeibare variant van hummus kan je zelfs bij je frietjes eten.

Aardappelpuree met gestoomde savooikool en vegan Hollandaisesausje, lekker winterse kost.

De tahinidressing op deze zomerse lauwe salade van gebakken aubergine en bloemkoolcouscous, kan je met gelijk welke salade combineren.

Spinazie met walnoten en vegan bechamelsaus
Om bechamelsaus te maken heb je vandaag geen room meer nodig. Met zijdetofu (ook wel fluweeltofu genoemd) bereik je hetzelfde resultaat. Alleen is de vegan versie een stuk lichter dan de versie met room van zuivel.

Pikante tomatenchutney
Deze pikante tomatenchutney kan je als smaakmaker in een gerecht gebruiken of als sausje om te dippen of om een salade te pimpen.

Meer weergeven