Chili sin carne

Chili sin carne met plantaardige fetakaes van Violife
Chili sin carne met plantaardige fetakaes van Violife

Ingrediënten

 

Fijngehakte knoflook (naar smaak)

2 fijngehakte gele uien

Fijngehakte rode peper (naar smaak)

4-tal tomaten in blokjes of blik tomatenblokjes

1 rode paprika, in stukjes

1 gele paprika, in stukjes

Blik pintobonen in chilisaus 

Blikje maïs (optioneel)

Busseltje fijngehakte verse korianderblaadjes

Gedroogde kruiden: theelepel komijn, theelepel gemalen koriander, snuifje chilipoeder, theelepel gerookte paprikapoeder

Zout en peper

Plantaardig gehakt (vb. soja granulaat 15 minuten in kokend water geweld)

Rode ui in dunne ringen en in azijn gemarineerd

Plantaardige tacochips en/of wraps

Plantaardige strooikaes of vegan fetakaes (vb. van Nurishh of van Viloife)

 

 

Bereiding

Bak gele uien en look 2 minuten in olijfolie

Voeg paprika toe en bak ongeveer 2 minuten

Voeg plantaardig gehakt toe en bak ongeveer 3 minuten

Voeg tomaten, rode peper, kruiden, bonen en eventueel maïs toe en laat ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen

 

Met wraps

Vul de wraps met de mengeling en met de plantaardige kaes

Leg de wraps in een ovenschaal en bestrooi ze met de gemarineerde uiringen

Bak de wraps in een op 200° voorverwarmde oven tot de kaes gesmolten is (ongeveer 5 minuten)

 

Met Tacochips

Strooi tacochips aan de rand van een ovenschaal en giet de chili in het midden

Bestrooi de chips met plantaardige kaes

Bak de chilischotel in een op 200° voorverwarmde oven tot de kaes gesmolten is (ongeveer 5 minuten)

Steek voor het serveren nog enkele chips in de chilisaus

 

Side dishes

Guacamole

Plantaardige Griekse Yoghurt (vb. van Alpro) of zelfgemaakte plantaardige zure room

Tomatensalade en/of maïs/paprikasalade

Rijst, zoete aardappel of pompoenpannenkoekjes

Tacochips bestrooid met plantaardige kaes en gemarineerde rode ui in ringen (in oven gegratineerd)

Gemarineerde rode ui in ringen

Verse korianderblaadje voor de garnering 

  


 

Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip? Of wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep

wat vegans (w)eten

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 

"Ik ben zo gelukkig dat ik jullie gevonden heb. Waar ik elders uitgelachen en geprovoceerd word, voel ik me hier helemaal thuis. Dank jullie wel!" 💚

Nathalie Roosen, lid van wat vegans (w)eten

Reactie schrijven

Commentaren: 0