
Ingrediënten
Fijngehakte knoflook (naar smaak)
2 fijngehakte gele uien
Fijngehakte rode peper (naar smaak)
4-tal tomaten in blokjes of blik tomatenblokjes
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
Blik pintobonen in chilisaus
Blikje maïs (optioneel)
Busseltje fijngehakte verse korianderblaadjes
Gedroogde kruiden: theelepel komijn, theelepel gemalen koriander, snuifje chilipoeder, theelepel gerookte paprikapoeder
Zout en peper
Plantaardig gehakt (vb. soja granulaat 15 minuten in kokend water geweld)
Rode ui in dunne ringen en in azijn gemarineerd
Plantaardige tacochips en/of wraps
Plantaardige strooikaes of vegan fetakaes (vb. van Nurishh of van Viloife)
Bereiding
Bak gele uien en look 2 minuten in olijfolie
Voeg paprika toe en bak ongeveer 2 minuten
Voeg plantaardig gehakt toe en bak ongeveer 3 minuten
Voeg tomaten, rode peper, kruiden, bonen en eventueel maïs toe en laat ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen
Met wraps
Vul de wraps met de mengeling en met de plantaardige kaes
Leg de wraps in een ovenschaal en bestrooi ze met de gemarineerde uiringen
Bak de wraps in een op 200° voorverwarmde oven tot de kaes gesmolten is (ongeveer 5 minuten)
Met Tacochips
Strooi tacochips aan de rand van een ovenschaal en giet de chili in het midden
Bestrooi de chips met plantaardige kaes
Bak de chilischotel in een op 200° voorverwarmde oven tot de kaes gesmolten is (ongeveer 5 minuten)
Steek voor het serveren nog enkele chips in de chilisaus
Side dishes
Plantaardige Griekse Yoghurt (vb. van Alpro) of zelfgemaakte plantaardige zure room
Tomatensalade en/of maïs/paprikasalade
Rijst, zoete aardappel of pompoenpannenkoekjes
Tacochips bestrooid met plantaardige kaes en gemarineerde rode ui in ringen (in oven gegratineerd)
Gemarineerde rode ui in ringen
Verse korianderblaadje voor de garnering
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip? Of wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep
"Ik ben zo gelukkig dat ik jullie gevonden heb. Waar ik elders uitgelachen en geprovoceerd word, voel ik me hier helemaal
thuis. Dank jullie wel!"
Nathalie Roosen, lid van wat vegans (w)eten
Reactie schrijven