Biertaart van Jacky Bakerman De Riviere

Hier een fan van pie's en groententaarten.
🥰
Deze komt iedere winter een paar keer op tafel, een biertaart met pastinaak, wortel, champignons en zelfgemaakt gehakt van sojabrokken.🥰🌱
En in het kader van de wedstrijd deed ik wat extra moeite. 🙂
En het recept krijgen jullie er ook bij. 😉
De bladerdeeg maakte ik zelf maar die kan je gewoon kopen en ik gebruikte gehakt van sojabrokken.
Biertaartje met vulling van champignon, wortelen en pastinaak
  • 500g linzen of bereid gehakt van sojabrokken of vegan gehakt
  • 250 g kastanjechampignons gesneden
  • 3 wortelen
  • 2pastinaken
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bladerdeeg
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 flesje donker bier (ik gebruikte deze keer Lupulus bio), moet ook lukken met tafelbier of wie geen alcohol wil, een alcoholvrij donker bier
  • 1dl groentenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 laurierblad
  • zwarte peper (molen)
  • zout
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  • (15 min.)
  • - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  • - Snij de wortelen en de pastinaken in blokjes van 1 cm.
  • - Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (55 min. + 30 min. in de oven)
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 4 min. Voeg linzen-sojabrokken/vegan gehakt toe. .
  • Doe er de tomatenpuree bij en bak 5 minuten,.
  • Voeg de wortel- en pastinaakblokjes, de champignonschijfjes, het bier, de bouillon, laurier en tijm toe.
  • Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat 35 à 40 min. zachtjes sudderen.
  • Laten afkoelen en doe deze vulling in een bakvorm belegd met bladerdeeg (bij voorkeur voorgebakken),
  • Dek af met een vel bladerdeeg, prik een gaatje erin, eventueel een decoratie aanbrengen, instrijken met sojamelk en 20 a 30 min.afbakken in de oven.
Gehakt van sojabrokken:
200 g sojabrokken
Paprikapoeder, rode peperpoeder, gerookt paprikapoeder
Groentenbouilonpoeder of pasta, ketjap manis, sojasaus
Eventueel paar druppels rookaroma
Gehaktkruiden (Verstegen)
Flinke geut olijfolie
Dit alles mengen in een kom, kokend water overgieten tot alles goed onderstaat en minstens een half uur laten marineren,
Bakken in een pan tot alle water is uitgekookt, geen olie toevoegen bij het bakken aangezien er olie in de marinade zit.
Snipper één a twee uien en bak die mee.
Potje tomatenpuree (70g) toevoegen en nog even laten meebakken
+2
Statistieken bekijken
639 Berichtbereik

Reactie schrijven

Commentaren: 0