Recept van cookidoo
Ingrediënten
- 350 g glutenmeel
- 100 g fijn gehakte noten
- 150 g fijn gehakte uien
- 2 fijn gehakte knoflookteentjes
- 20 g sojasaus
- snuifje zout
Bereiding seitan als basisproduct
Meng alle ingrediënten en kneed tot een deegbal ontstaat
Maak 2 rollen van de deegbal
Wikkel de rollen in zilverpapier
Laat de seitanrollen 40 minuten stomen
Laat de seitanrollen afkoelen
Als je geen stoomkoker hebt, kan je de seitanrollen in een metalen vergiet boven een ketel met kokend water stomen.
Bereidingswijzen
Gebraad
Snijd de seitan in schijfjes
Paneer elk schijfje in meel
Bak aan beide zijden in olie of plantaardige boter
Gehakt
Hak de seitan
Gebruik het gehakt in al je vegan gehaktgerechten
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven