Seitan zelf maken

Recept van cookidoo

Ingrediënten

  • 350 g glutenmeel 
  • 100 g fijn gehakte noten 
  • 150 g fijn gehakte uien
  • 2 fijn gehakte knoflookteentjes
  • 20 g sojasaus
  • snuifje zout

Bereiding seitan als basisproduct

 

 

Meng alle ingrediënten en kneed tot een deegbal ontstaat

Maak 2 rollen van de deegbal

Wikkel de rollen in zilverpapier

Laat de seitanrollen 40 minuten stomen

Laat de seitanrollen afkoelen

 

Als je geen stoomkoker hebt, kan je de seitanrollen in een metalen vergiet boven een ketel met kokend water stomen.

 

Bereidingswijzen

 

Gebraad

Snijd de seitan in schijfjes

Paneer elk schijfje in meel

Bak aan beide zijden in olie of plantaardige boter 

 

Gehakt

Hak de seitan

Gebruik het gehakt in al je vegan gehaktgerechten  

 


Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.



Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Reactie schrijven

Commentaren: 0