Ingrediënten
Aardappelmash
- 800 g aardappelen
- 150 g plantaardige room
- kruiden: zout, zwarte peper, muskaat
- blokjes plantaardige boter
Vegan speckjes
- 3 grote fijngehakte uien
- olijfolie
- schaaltje plantaardige speckjes
Bolognaisesaus
- 250 g plantaardig gehakt (vb. van De Vegetarische Slager)
- olijfolie
- 2 fijngehakte uien
- 2 fijngehakte verse knoflookteentjes
- 2 selderijstengels in kleine stukjes
- 1 doosje tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes (vers of uit blik of gemengd)
- kruiden: zout, zwarte peper, chilipeper, oregano, salie, tijm, rozemarijn, marjolein
- 1kg spruitjes
Bereiding
Aardappelmash
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn
Mash de aardappelen met de plantaardige room en de kruiden
Zet de aardappel mash opzij
Vegan speckjes
Bak uien in de pan met olie tot ze glazig zijn
Voeg plantaardige speckjes toe en laat ze even meebakken
Zet de mengeling opzij
Bolognaisesaus met spruitjes
Kook de spruitjes tot ze beetgaar zijn en zet opzij
Bak uien, knoflook en selder in olie
Voeg het gehakt toe en laat even meebakken
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken
Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en laat kwartier (of langer) pruttelen
Meng de spruitjes onder de saus en laat even mee pruttelen
Shepherd's pie
Verdeel de bolognaisesaus over de bodem van een ovenschotel
Verdeel de plantaardige speckjes-uienmengeling over de bolognaisesaus
Verdeel de aardappelmash over de speckjes-uienmengeling
Leg hier en daar wat plantaardige boter op de aardappelmash
Bak 20 minuten in een op 200 g voorverwarmde oven
Smakelijk!
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven