Pastinaaksoep met kikkererwten

Recept van cookidoo, aangepast door wat vegans (w)eten

Pastinaaksoep met appelringen en kikkererwten
Pastinaaksoep met kikkererwten en appelschijfjes

Ingrediënten

  • 400 g pastinaak, geschild en grof gehakt
  • 200 g pastinaak, geschild en in ringen
  • 80 g fijngehakte ui 
  • 20 g olijfolie
  • zout, peper, muskaatnoot
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • 100 ml plantaardige room 
  • 800 ml water
  • 2 appels, van klokhuis ontdaan en in ringen
  • 1 blikje kikkererwten, gespoeld en uitgelekt

Bereiding

 

Uien, pastinaakblokjes en100 g kikkererwten 5 minuten in olijfolie stoven

 

Voeg water en groentebouillon toe en laat 25 minuten sudderen 

Stoom ondertussen 145 g kikkererwten, pastinaak- en appelringen

 

Voeg plantaardige room en kruiden toe en pureer 

 

 

Garneer de soep met de gestoomde kikkererwten, pastinaak- en appelringen



Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0