Recept van cookidoo, aangepast door wat vegans (w)eten
Ingrediënten
- 400 g pastinaak, geschild en grof gehakt
- 200 g pastinaak, geschild en in ringen
- 80 g fijngehakte ui
- 20 g olijfolie
- zout, peper, muskaatnoot
- 2 eetlepels groentebouillon
- 100 ml plantaardige room
- 800 ml water
- 2 appels, van klokhuis ontdaan en in ringen
- 1 blikje kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
Bereiding
Uien, pastinaakblokjes en100 g kikkererwten 5 minuten in olijfolie stoven
Voeg water en groentebouillon toe en laat 25 minuten sudderen
Stoom ondertussen 145 g kikkererwten, pastinaak- en appelringen
Voeg plantaardige room en kruiden toe en pureer
Garneer de soep met de gestoomde kikkererwten, pastinaak- en appelringen
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven