Recept van cookidoo, aangepast door Vegantania
Ingrediënten
- 3 knoflooktenen
- 120 g gehakte ui
- 40 g olijfolie
- 1 eetlepel smoked paprikapoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 400 g tofublokjes gemarineerd in mosselkruiden, olie, sojasaus en lima zeewiermengeling (en/of gerookte tempeh, en/of in marinade geweekte soja medaillons, en/of gebakken vegan worst en/of vegan chicken stukjes en/of ...)
- 125 g rode paprika (in blokjes)
- 350 g (naar smaak) gekookte rijst
- 70 g tomatenpuree
- 250 g kokend water (afhankelijk van voorkeur eventueel water toevoegen)
- enkel druppels tabasco of smoked chili (naar smaak)
- zout en peper
- 100 g ontdooide diepvrieserwtjes
- gebakken vegan garnalen en/of vegan pikante salami (optioneel)
Bereiding
Sauteer ui, knoflook, paprikapoeder en kurkuma 5 minuten in olijfolie
Voeg rijst, tomatenpuree, water, paprikablokjes, tabasco, peper en zout toe en laat sudderen
Meng erwtjes en tofublokjes onder de paella en laat nog enkele minuten sudderen
Garneer eventueel met gebakken vegan garnalen of vegan pikante worst en met takjes peterselie
Wil je de plantaardige recepten en tips van mezelf en vele andere vegans volgen?
Word dan lid van onze gezellige facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven
Joke (zondag, 15 januari 2023 22:12)
Ik ontvang heel graag meer plantaardige recepten . Bij voorbaat dank