Ingrediënten
· 200 g oesterzwammen in reepjes, gebakken in olijfolie en 150 g oesterzwammen, fijn gehakt
· 200 g water, kokend heet
· 3 flinke eetlepels edelgistvlokken
· 1 ui en 2 knoflookteentjes, fijn gehakt
· 40 g olijfolie en 20 g plantaardige boter
· 200 g risottorijst
· 200 g witte wijn
· zout en peper
Bereiding
Sauteer ui, knoflook 3 minuten in olijfolie
Voeg rijst en 150 g oesterzwammengsel toe en laat 3 minuten sudderen
Voeg witte wijn, peper en zout toe en roer de risotto los
Laat de risotto koken tot de gewenste beet (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het merk risotto)
Roer edelgist en plantaardige boter onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten afgedekt afkoelen
Garneer met de gebakken oesterzwamreepjes
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven