Risotto met oesterzwammen

Gebakken oesterzwammen boven op de risotto
Gebakken oesterzwammen boven op de risotto

Ingrediënten

·       200 g oesterzwammen in reepjes, gebakken in olijfolie en 150 g oesterzwammen, fijn gehakt

·       200 g water, kokend heet

·       3 flinke eetlepels edelgistvlokken

·       1 ui en 2 knoflookteentjes, fijn gehakt

·       40 g olijfolie en 20 g plantaardige boter

·       200 g risottorijst

·       200 g witte wijn

·       zout en peper

 


Bereiding

 

Sauteer ui, knoflook 3 minuten in olijfolie

 

Voeg rijst en 150 g oesterzwammengsel toe en laat 3 minuten sudderen

 

Voeg witte wijn, peper en zout toe en roer de risotto los

 

Laat de risotto koken tot de gewenste beet (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het merk risotto)

 

Roer edelgist en plantaardige boter onder de risotto

 

Laat de risotto 2 minuten afgedekt afkoelen

Garneer met de gebakken oesterzwamreepjes

 

 




Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0