Recept op basis van cookidoo
Ingrediënten
· 120 g plantaardige boter
· 120 g suiker
· Eivervanger voor de hoeveelheid van 2 eieren
· 250 g zelfrijzend bakmeel
· 170 g plantaardige melk
· 1 theelepel bakpoeder
· 3 rijpe nectarines in helften, ontpit
· 40 g chiazaad
· 20 g poedersuiker, om te bestuiven
Bereiding
Mix boter, eivervanger en suiker
Voeg bloem, bakpoeder, 150 g plantaardige melk toe en meng
Giet de driekwart van het mengsel gelijkmatig in een ingevette cakevorm
Leg de nectarines erop
Meng 20 g plantaardige melk en chiazaadjes onder de rest van het mengsel en giet dit eveneens in de cakevorm
Bak 20-25 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven tot een prikker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt
Laat de cake 10 minuten afkoelen alvorens over te brengen naar een serveerschaal en te bestuiven met poedersuiker
Reactie schrijven