Recept van cookidoo
Ingrediënten
Topping
· 20 g havermout
· 20 g bloem
· 20 g donkerbruine suiker
· 20 g kokosvlokken
· 20 g druivenpitolie
Beslag
· plantaardige olie om de bakvorm in te vetten
· 60 g druivenpitolie
· 250 g melk naar keuze
· 60 g donkerbruine suiker
· Eivervanger voor de hoeveelheid van 1 ei
· 1 theelepel natuurlijk vanille-extract
· 180 g bloem
· ½ theelepel natriumbicarbonaat
· snuifje zout
· 50 g tarwezemelenvlokken
· 100 g gemengd gedroogd fruit, grof gehakt
· 50 g noten, grof gehakt
Bereiding
Topping
Meng havermout, bloem, suiker, kokosvlokken en olie af
Beslag
Mix olie, melk, suiker, eivervanger en vanille
Voeg bloem, natriumbicarbonaat, zout, zemelenvlokken, fruit en noten toe en meng
Schep het beslag in de beboterde muffinvormen en vul ze tot driekwart vol
Bestrooi elke muffin met de topping
Bak 15 minuten op een op 180°C voorverwarmde oven of tot een houten prikker die in het midden van elke muffin wordt gestoken er schoon uitkomt
Reactie schrijven