Recept op basis van cookidoo
Bereiding
Mix boter, eivervanger, suiker, bloem, bakpoeder en zout
Giet het mengsel gelijkmatig in een beboterde springvorm
Leg de appelkwarten erop, met de inkepingen naar boven
Bak 30-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot dat een houten stokje er zonder kruimels terug uitkomt
Laat de cake 10 minuten afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen
Je kan de cake eventueel bestuiven met poedersuiker
Ingrediënten
· 3 - 4 appels (of peren of nectarines), geschild, in vieren, klokhuis en pitjes verwijderd, met parallelle inkepingen
· 130 g plantaardige boter
· eivervanger voor de hoeveelheid van 3 eieren
· 150 g suiker
· 200 g bloem
· 15 g bakpoeder
· snuifje zout
· poedersuiker, om te bestuiven (optioneel)
· plantaardige boter om bakvorm in te vetten
Reactie schrijven