Ingrediënten
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 60 g fijn gehakte uien
· 40 g plantaardige boter
· Busseltje blimi
· 250 g risottorijst
· 650 gram water
· 100 gram witte wijn
· 1 theelepel zout
· Snuifje zwarte peper
· 2 theelepels groentebouillonpoeder
Bereiding
Sauteer blimi en zet opzij
Sauteer ui 3 minuten in boter
Voeg rijst toe en laat 3 minuten sudderen
Voeg witte wijn, water en bouillonpoeder en roer de risotto los
Laat de risotto koken tot de gewenste beet (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het merk risotto)
Roer edelgist en de blimi onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten afgedekt afkoelen alvorens te serveren
Bestrooi met amandelschilfers (optioneel)
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven