Risotto met broccolini

Risotto met aspergebroccoli
risotto met blimi

Ingrediënten

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       60 g fijn gehakte uien

·       40 g plantaardige boter

·       Busseltje blimi

·       250 g risottorijst

·       650 gram water

·       100 gram witte wijn

·       1 theelepel zout

·       Snuifje zwarte peper

 

·       2 theelepels groentebouillonpoeder


Bereiding

 

Sauteer blimi en zet opzij

 

Sauteer ui 3 minuten in boter

 

Voeg rijst toe en laat 3 minuten sudderen

 

Voeg witte wijn, water en bouillonpoeder en roer de risotto los

 

Laat de risotto koken tot de gewenste beet (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het merk risotto)

 

Roer edelgist en de blimi onder de risotto

 

Laat de risotto 2 minuten afgedekt afkoelen alvorens te serveren

 

Bestrooi met amandelschilfers (optioneel)

 



Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0