Recepten van cookidoo
Pasta op basis van bonen
Ingrediënten
· 1 mok gekookte klevende rijst
· 1 ½ theelepel wasabipasta
· 1 theelepel sesamolie
· 50 g fijngehakte cashewnoten
· 1 blik reuzenbonen, gewassen en uitgelekt
· 2 norivellen
· 1 fijngesnipperde ui
· ½ fijn gesnipperde rode paprika
- enkele blaadjes groene kool, gescheurd
Bereiding
Blend bonen, cashewnoten, sesamolie en wasabi tot een zacht mengsel
Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op een bamboesushimatje
Verdeel 6 eetlepels van de rijst over de onderste tweederde van het norivel
Spreid 1/3de van de bonenpasta in een lijn over de rijst aan het uiteinde dat zich het dichtst bij jou bevindt
Leg paprika, ui en kool op de bonenpasta
Bestrijk de vrije rand van het norivel met water
Rol de nori met behulp van de sushimat van onder naar boven
Laat 1-2 minuten rusten, snijd in schijfjes
Herhaal dit met het tweede noriblad
Serveer met sojasaus en extra wasabi om de sushi in te dippen
Pasta op basis van advocado
Ingrediënten
· 300 g fijngehakte bloemkool
· 1 ½ theelepel wasabipasta
· 1 theelepel sesamolie
· 50 g fijngehakte cashewnoten
· 1 advocado
· 3 norivellen
· 1 fijngesnipperde sjalot
· ½ fijn gesnipperde groene paprika
Bereiding
Blend advocado, cashewnoten, sesamolie en wasabi tot een zacht mengsel
Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op een bamboesushimatje
Verdeel 6 eetlepels van de bloemkool over de onderste tweederde van het norivel
Spreid 1/3de van het avocadomengsel in een lijn over de bloemkool aan het uiteinde dat zich het dichtst bij jou bevindt
Leg paprika en sjalotten op het avocadomengsel
Bestrijk de vrije rand van het norivel met water
Rol de nori met behulp van de sushimat van onder naar boven
Laat 1-2 minuten rusten, snijd in 6 stukken
Herhaal dit met elk noriblad
Reactie schrijven