Plantaardige melk- en zuivelvarianten zijn er al heel lang in overvloed in de supermarkt.
Het bindend en bevochtigend effect van eieren wordt even gemakkelijk bereikt met kikkererwtenmeel, chiazaad of banaan. Edelgistvlokken proeven als parmezaan en met tofu maak je zelf in 5 minuten je eigen boursin. Kokosolie bestaat ook in een neutrale variant, voor bakkers die de kokossmaak niet willen in hun boter.
Vegan kaas
- Met vaste tofu maak je je eigen boursinkaas met look of boursin met peper
- Edelgistvlokken smaken hetzelfde als parmezaan
- En met noten maak je parmezaan die nóg lekkerder is!
- Met noten kan je zelfs ricotta maken
- In de supermarkt koop je tegenwoordig kaasvervangers in alle soorten
-
Met zijden tofu of fluweeltofu maak je fluweelzachte bechamelsaus, of een smeuïge quiche. In een cheesecake bekom je de typische smaak van "roomkaas". Er zijn verschillende merken die zijden tofu in hun assortiment hebben.
Vegan room
- Gebruik vegan room om melksauzen of romige soep te maken. Je vindt in de supermarkt verschillende merken en variaties. Zo is er onder meer sojaroom, amandelroom of kokosroom.
- Zure room maak je van cashewnoten
- Je eigen vegan room maken kan ook
- Slagroom klop je met gekoelde kokosmelk
Vegan boter
- Een rijpe advocado is een prima vervanger voor smeuïge boter of mayonaise tussen een broodje
- Kokosolie bestaat ook in een neutrale variant, ideaal om mee te bakken
- In de supermarkt koop je verschillende vegan varianten. Alleen is het moeilijk om plantaardige boter te vinden waar geen palmolie in zit.
Wil je de plantaardige recepten en tips van mezelf en vele andere vegans volgen?
Word dan lid van onze gezellige facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven