Ingrediënten
· eetlepel gemalen kardemom
· 1 kaneelstokje
· theelepel gemalen fenegriek
· 12 kruidnagels
· theelepel zwarte peperbolletjes
· 20 g gepelde en fijn gehakte gember
· 1 fijn gehakte ui
· 4 fijn gehakte lookteentjes
· 1 stengel citroengras, fijn gehakt
· 2 rode pepers, van zaadjes ontdaan en fijn gehakt
· 50 g olijfolie
· 1 theelepel gemalen kurkuma
· 20 gedroogde en gemalen curryblaadjes
· blik gehakte tomaten
· 650 g vegan “chicken”stukjes
· 450 g kokosmelk
· 2 theelepels fijn zeezout
· 2 eetlepels azijn
· theelepel gemalen korianderzaad
· theelepel gemalen komijn
Bereiding
Rooster kardemom, kaneel, fenegriek, kruidnagel en zwarte peper 2 minuten
Maal het kruidenmengsel na afkoelen tot stof
Voeg gember, ui, look, limoengras, pepers, kurkuma, curryblaadjes, koriander en komijn toe en sauteer het mengsel 3 minuten in olie
Voeg tomaten, vegan stukjes, kokosmelk, zout en azijn toe en laat 1 uur inkoken
Serveer met gestoomde rijst
Ingrediënten
· 1 teentje knoflook
· 100 g uien
· 1 theelepel zout
· 30 g olie
· 50 - 100 g Thaise rode currypasta
· 200 g kokosmelk
· 200 g water
· 400 g geschilde bloemige aardappelen, in stukken
· 100 g wortelen, in stukken
· 400 g "vegan chicken" bv. van De Vegetarische Slager of quornblokjes
· 150 g diepvriesdoperwten
· 3 blaadjes kaffirlimoen (optioneel)
· 20 g vers limoensap (optioneel)
· 5 blaadjes (Thaise) basilicum (optioneel)
· 1 rode chilipeper in plakjes gesneden (optioneel)
Bereiding
Hak knoflook, uien in de blender
Sauteer 3 minuten in olie, zout, kaffirlimoenblaadjes en Thaise currypasta
Voeg kokosmelk, water, aardappels en wortelen toe en kook 12 minuten
Voeg quornblokjes en diepvriesdoperwten toe en kook 8 minuten
Voeg kort voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en/of chilipepertjes toe
Ingrediënten
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 100 g fijn gehakte ui
· 1 theelepel zout
· 30 g olijfolie
· 75 g Thaise rode currypasta
· 200 g kokosmelk
· 200 g water
· 400 g bloemige aardappelen, in blokjes
· 100 g wortelen, in blokjes
· 600 g vegan “chicken” (vb. van de Vegetarische Slager)
· 150 g diepvriesdoperwten
· 20 g limoensap (optioneel)
· Handvol (Thaise ) basilicum (optioneel)
· 1 versnipperde verse rode chilipeper (optioneel)
Bereiding
Sauteer teentje look, ui, zout en currypasta 3 minuten in olie
Voeg kokosmelk, water, aardappelen en wortelen toe en laat 12 minuten koken
Voeg vegan “chicken” en diepvriesdoperwten toe en laat nog 8 minuten pruttelen
Voeg voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en chilipeper toe
Serveer met rijst
Ingrediënten
· ½ theelepel gemalen koriander
· ½ theelepel gemalen komijn
· ½ theelepel gemalen kardemom
· ½ theelepel mosterdzaad
Groentecurry
· 100 g fijn gehakte ui
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 15 g verse fijn gehakte gember
· 1 versnipperde zaadloze verse rode chillipeper
· 20 g olijfolie
· 1 theelepel gemalen kurkuma
· 400 g kokosmelk
· 100 g water
· 1 eetlepel groentebouillon
· 2 theelepels zeezout
· 600 g bloemige aardappelen in blokjes
· 150 g wortelplakjes
· 150 g bloemkoolroosjes
· 150 g courgetteplakjes
· 100 g diepvriesdoperwten
Bereiding
Rooster koriander, komijn, kardemom en mosterdzaad
Voeg ui, look, gember, rode chillipeper en olie toe en sauteer 6 minuten
Meng kurkuma, kokosmelk, water, groentebouillon en zout onder de curry
Voeg aardappelen, wortelen, bloemkool, courgette en erwtjes toe tot de groenten gaar zijn (ongeveer 25 minuten)
Koolcurry met jackfruit
Ingrediënten
· 1 gesnipperde ui
· 1 gepureerde appel
· 250 g gehakte groene kool
· 1 theelepel zeezout
· snuifje peper
· flinke eetlepel currypoeder
· 1 bokaal gehakte tomaten
· handvol amandelen
· bokaal jackfruit
· 30 g plantaardige boter
Bereiding
Laat alle ingrediënten inkoken totdat het jackfruit uit elkaar valt en de kool gaar is (ongeveer 15 minuten)
Serveer met quinoa, rijst of wraps
Reactie schrijven