Vijf keer curry

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.
Risotto mushrooms
Curry uit Sri Lanka met rijst, salade en groene korianderbolletjes

Ingrediënten

 

·       eetlepel gemalen kardemom

·       1 kaneelstokje

 

 

·       theelepel gemalen fenegriek

·       12 kruidnagels

·       theelepel zwarte peperbolletjes

·       20 g gepelde en fijn gehakte gember

·       1 fijn gehakte ui

·       4 fijn gehakte lookteentjes

·       1 stengel citroengras, fijn gehakt

·       2 rode pepers, van zaadjes ontdaan en fijn gehakt

·       50 g olijfolie

·       1 theelepel gemalen kurkuma

·       20 gedroogde en gemalen curryblaadjes

·       blik gehakte tomaten

·       650 g vegan “chicken”stukjes

·       450 g kokosmelk

·       2 theelepels fijn zeezout

·       2 eetlepels azijn

·       theelepel gemalen korianderzaad

·       theelepel gemalen komijn

 

 


Bereiding

 

Rooster kardemom, kaneel, fenegriek, kruidnagel en zwarte peper 2 minuten

 

Maal het kruidenmengsel na afkoelen tot stof

 

Voeg gember, ui, look, limoengras, pepers, kurkuma, curryblaadjes, koriander en komijn toe en sauteer het mengsel 3 minuten in olie

 

Voeg tomaten, vegan stukjes, kokosmelk, zout en azijn toe en laat 1 uur inkoken

 

Serveer met gestoomde rijst  


Ingrediënten

·       1 teentje knoflook

·       100 g uien

·       1 theelepel zout

·       30 g olie

·       50 - 100 g Thaise rode currypasta

·       200 g kokosmelk

·       200 g water

·       400 g geschilde bloemige aardappelen, in stukken

·       100 g wortelen, in stukken

·       400 g "vegan chicken" bv. van De Vegetarische Slager of quornblokjes

·       150 g diepvriesdoperwten

·       3 blaadjes kaffirlimoen (optioneel)

·       20 g vers limoensap (optioneel)

·       5 blaadjes (Thaise) basilicum (optioneel)

·       1 rode chilipeper in plakjes gesneden (optioneel)

 


Bereiding

 

Hak knoflook, uien in de blender

 

Sauteer 3 minuten in olie, zout, kaffirlimoenblaadjes en Thaise currypasta

 

Voeg kokosmelk, water, aardappels en wortelen toe en kook 12 minuten

 

Voeg quornblokjes en diepvriesdoperwten toe en kook 8 minuten

 

Voeg kort voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en/of  chilipepertjes toe 


Ingrediënten

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       100 g fijn gehakte ui

·       1 theelepel zout

·       30 g olijfolie

·       75 g Thaise rode currypasta

·       200 g kokosmelk

·       200 g water

·       400 g bloemige aardappelen, in blokjes

·       100 g wortelen, in blokjes

·       600 g vegan “chicken” (vb. van de Vegetarische Slager)

·       150 g diepvriesdoperwten

·       20 g limoensap (optioneel)

·       Handvol (Thaise ) basilicum (optioneel)

·       1 versnipperde verse rode chilipeper (optioneel)

 


Bereiding

 

Sauteer teentje look, ui, zout en currypasta 3 minuten in olie

 

Voeg kokosmelk, water, aardappelen en wortelen toe en laat 12 minuten koken

 

Voeg vegan “chicken” en diepvriesdoperwten toe en laat nog 8 minuten pruttelen

 

Voeg voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en chilipeper toe

Serveer met rijst

 


Ingrediënten

·       ½ theelepel gemalen koriander

·       ½ theelepel gemalen komijn

·       ½ theelepel gemalen kardemom 

·       ½ theelepel mosterdzaad

Groentecurry

 

 ·       100 g fijn gehakte ui

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       15 g verse fijn gehakte gember

·       1 versnipperde zaadloze verse rode chillipeper

·       20 g olijfolie

·       1 theelepel gemalen kurkuma

·       400 g kokosmelk

·       100 g water

·       1 eetlepel groentebouillon

·       2 theelepels zeezout

·       600 g bloemige aardappelen in blokjes

·       150 g wortelplakjes

·       150 g bloemkoolroosjes

·       150 g courgetteplakjes

·       100 g diepvriesdoperwten

 


Bereiding

 

Rooster koriander, komijn, kardemom en mosterdzaad

 

Voeg ui, look, gember, rode chillipeper en olie toe en sauteer 6 minuten

 

Meng kurkuma, kokosmelk, water, groentebouillon en zout onder de curry  

 

Voeg aardappelen, wortelen, bloemkool, courgette en erwtjes toe tot de groenten gaar zijn (ongeveer 25 minuten)


Koolcurry met jackfruit

Ingrediënten

 

·       1 gesnipperde ui

·       1 gepureerde appel

·       250 g gehakte groene kool

·       1 theelepel zeezout

·       snuifje peper

·       flinke eetlepel currypoeder

·       1 bokaal gehakte tomaten

·       handvol amandelen

·       bokaal jackfruit

·       30 g plantaardige boter


Bereiding

Laat alle ingrediënten inkoken totdat het jackfruit uit elkaar valt en de kool gaar is (ongeveer 15 minuten)

 

Serveer met quinoa, rijst of wraps 


Reactie schrijven

Commentaren: 0