
Ingrediënten
· grote bokaal seitanstukjes of jackfruit, in olie gestoofd en afgeblust met een geutje appelazijn
· 350 g fijn gehakte uien
· koolzaadolie
· 20 g tarwemeel gemengd met een beetje water
· 1 flesje donker bier
· 2 eetlepels bruine suiker
· 2 eetlepels appelsiroop
· handvol rozijnen (optioneel)
· 1 takje verse tijm
· 1 vers laurierblad
· 2 kruidnagels
· snuifje zwarte peper
· theelepel mosterd
· ½ theelepel zout
Bereiding
Sauteer uien 4 minuten in olie
Meng de gebakken en gebluste seitan en het meelmengsel onder de uien
Voeg bier, suiker, siroop, rozijnen, mosterd en kruiden toe en laat sudderen tot de bitterheid van het bier uit de saus verdwenen is (minstens drie kwartier)
Serveer met aardappelpuree, frieten of kroketjes
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven
Yves (zaterdag, 01 maart 2025 18:09)
Hoe groot is een grote bokaal seitan? Hier verkopen ze die enkel vacuüm verpakt in plasic!
tania (zondag, 02 maart 2025 17:03)
Dag Yves
Ik kocht die grote bokalen seitan vroeger bij Holland & Barret, ik ben even voor je gaan kijken en zie dat ze die niet meer verkopen. Ik ben vrij zeker dat het 500 gram was.
Moeten we helaas weer opnieuw op zoek. Laatst heb ik twee blikjes jackfruit sweet & smoky van Holland & Barret gebruikt in dit recept. Veel succes! Groetjes, Tania