Ingrediënten
· grote bokaal seitanstukjes, in olie gestoofd en afgeblust met een geutje appelazijn
· 350 g fijn gehakte uien
· koolzaadolie
· 20 g tarwemeel gemengd met een beetje water
· 1 flesje donker bier
· 2 eetlepels bruine suiker
· 2 eetlepels appelsiroop
· handvol rozijnen (optioneel)
· 1 takje verse tijm
· 1 vers laurierblad
· 2 kruidnagels
· snuifje zwarte peper
· theelepel mosterd
· ½ theelepel zout
Bereiding
Sauteer uien 4 minuten in olie
Meng de gebakken en gebluste seitan en het meelmengsel onder de uien
Voeg bier, suiker, siroop, rozijnen, mosterd en kruiden toe en laat sudderen tot de bitterheid van het bier uit de saus verdwenen is (minstens drie kwartier)
Serveer met aardappelpuree, frieten of kroketjes
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven