Ingrediënten
· 400 g champignonplakjes
· 200 g water, kokend heet
· 3 flinke eetlepels edelgistvlokken
· 1 fijn gehakte ui
· 40 g olijfolie
· 250 g risottorijst
· 100 g witte wijn
· 1 eetlepel groentebouillonpoeder
Bereiding
Sauteer ui 3 minuten in olijfolie
Voeg rijst en champignons toe en laat 3 minuten sudderen
Voeg witte wijn en bouillonpoeder en roer de risotto los
Laat de risotto koken tot de gewenste beet (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het merk risotto)
Roer edelgist onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten afgedekt afkoelen alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven