Ingrediënten
· 2 fijn gehakte knoflookteentjes
· 300 g gehakte prei
· 40 g olijfolie
· 300 g risottorijst
· 70 g witte wijn
· 600 g water
· 1 eetlepel groentebouillonpoeder
· ½ theelepel fijn zeezout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 30 g plantaardige boter
· 3 flinke eetlepels edelgistvlokken
Bereiding
Sauteer knoflook en prei 3 minuten in olijfolie
Voeg rijst en wijn toe en laat 3 minuten meekoken
Maak de rijst los
Voeg water, groentebouillon, zout en peper toe en laat koken tot de risotto de gewenste beet heeft (ongeveer een kwartier, afhankelijk van het merk risotto)
Roer plantaardige boter en edelgistvlokken onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten afgedekt rusten alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven