Recept van cookidoo
Ingrediënten
· 100 g heel fijn tarwemeel
· 300 g water
· 2 theelepel droge gist
· 20 g olijfolie
· 400 g bakkersmeel
· 1 theelepel zout
· Water
· Lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, … (optioneel)
Bereiding
Verwarm water en gist 2 minuten
Voeg olie, zout en meel toe, mix en kneed in 2 minuten tot een bal
Laat rijzen in een afgesloten doos tot het deeg verdubbeld is (ongeveer 30 minuten)
Verdeel het deeg in 16 gelijke porties
Vorm broodjes en leg ze op een met bakmat beklede bakplaat
Bestrijk de broodjes met een beetje water
Besprenkel eventueel met zaadjes en/of pitten
Plaats in een koude oven en zet de temperatuur op 200 °C
Bak de broodjes tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je eronder tikt (ongeveer 25 minuten)
Laat 5 minuten afkoelen op een rooster alvorens te serveren
Als de broodjes niet warm worden geserveerd, laat ze dan volledig afkoelen en doe ze in een afsluitbare container tot ze klaar zijn om te serveren
Variaties creëer je door extra zaden, noten, gedroogd fruit, kruiden of gehakte olijven of zongedroogde tomaatjes toe te voegen in de laatste 30 seconden kneedtijd
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven