Ingrediënten
· 350 g gehakte boerenkool
· 1 grof gehakte ui
· 1 teen knoflook
· 35 g zonnebloemolie
· 120 g wortelstukjes en 150 g aardappel stukjes
· 1000 g water
· flinke soeplepel groentebouillonpoeder
· 1 theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· gebakken vegan spekjes of gebakken tofublokjes
· 200 g vegan room
· flinke eetlepel mosterd
Bereiding
Sauteer ui en knoflook 3 minuten in olie
Voeg aardappelen, boerenkool, water, groentebouillon, zout en peper toe en laat een half uur koken
Voeg vegan room en mosterd toe
Pureer
Garneer alvorens te serveren met gebakken plantaardige speckskes of krokant gebakken tofu blokjes
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven