Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000
Ingrediënten
· 100 g grof gehakte boerenkool, zonder steeltje
· 15 g edelgistvlokken
· 80 g fijn gesnipperde ui
· 1 fijn gehakte teen knoflook
· olijfolie
· 300 g risottorijst
· 150 g droge witte wijn
· 850 g water
· 2 theelepels groentebouillonpoeder
· theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 20 g plantaardige boter
· 30 g grof gehakte en gesauteerde boerenkool
Bereiding
Sauteer, knoflook en 100 g kool 3 minuten in olijfolie
Voeg de risotto toe en laat 2 minuten mee bakken
Voeg witte wijn, water, groentebouillon, zout en peper toe en laat koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Roer boter en edelgistvlokken onder de risotto en laat 2 minuten rusten
Bestrooi de risotto met gebakken boerenkool en edelgistvlokken
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven