Ingrediënten
· 60 g kokosolie
· 300 g amandelen tot meel gemalen
· 2 fijn gehakte tenen knoflook
· 1 theelepel gemalen rozemarijn
· 450 g fijn gehakt pompoen”vlees”
· 4 eetlepels chiazaad
· 12 eetlepels water
· 2 theelepels bakpoeder
· 1 theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 1 theelepel gemalen kurkuma
· 1 theelepel appelazijn
· 2 eetlepels gemalen kokos
· 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
Meng chiazaad en water en laat 15 minuten rusten
Meng alle ingrediënten
Bak de paté in een ovenkom bekleed met bakpapier in een op 160° C voorverwarmde oven tot dat een houten spiesje in het midden van de paté er schoon uitkomt (ongeveer 1 uur en 45 minuten)
Laat volledig afkoelen alvorens de paté uit de kom te halen
De paté bewaart maximaal 1 week in een afsluitbare container in de koelkast
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven