Recept op basis van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
Warme appelsaus
· 30 g plantaardige boter
· 3 appels, in blokjes
· 60 g walnoten
· 20 g krenten
· 20 g gedroogde dadels, in stukjes
· 20 g veenbessen
· 40 g bruine suiker
· snuifje muskaatnoot
· snuifje kaneelpoeder
Roomijs
· 60 g suiker, volgens smaak
· 500 g bevroren appelstukjes
· 120 g kokosroom
Bereiding
Warme appelsaus
Smelt boter en stoof er appels, noten, gedroogd fruit, suiker en kruiden kort in aan
Roomijs
Maal suiker tot stof, voeg bevroren appel toe en mix tot moes
Voeg kokosroom toe en mix tot vast ijs
Schep de saus rond het ijseiland en serveer direct
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven