2 X scrambled tofu

Recept van cookidoo

Ingrediënten

  • 80 g gehakte uien
  • 50 g vegan boter
  • 300 g vaste tofu, met vork geplet
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 60 g vegan room

 


Bereiding 

Bak de uien lichtjes in de margarine

Voeg tofu, zout, kurkuma en peper toe en meng

Voeg vegan room toe en verwarm nog 1 minuut

 

Asperges op Vlaamse wijze

Stoom een kilo asperges tot ze beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten) en serveer de asperges en het plantaardige roerei met gebakken patatjes

 

 


Ingrediënten

  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 fijn gehakt knoflookteentje
  • ¼ theelepel mosterdpoeder
  • ¼ theelepel gemalen kurkuma
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel water
  • 70 g rode paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes 
  • 350 g gehakte vaste tofu
  • 30 g verse babyspinazieblaadjes, gescheurd
  • handvol gesnipperde verse bieslook
  • 20 g citroensap 

Bereiding

 

Fruit ui, knoflook en gedroogde kruiden 3 minuten in olie met 2 eetlepels water

Voeg paprika en tofu toe en laat 4 minuten mee bakken

 Meng spinazie, bieslook en citroensap onder het “roerei” en laat nog 2 minuten sudderen 

 

Serveer met brood 

Op zoek naar méér plantaardige recepten en tips?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 



Reactie schrijven

Commentaren: 0