Recept van cookidoo
Ingrediënten
- 80 g gehakte uien
- 50 g vegan boter
- 300 g vaste tofu, met vork geplet
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel kurkumapoeder
- ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
- 60 g vegan room
Bereiding
Bak de uien lichtjes in de margarine
Voeg tofu, zout, kurkuma en peper toe en meng
Voeg vegan room toe en verwarm nog 1 minuut
Asperges op Vlaamse wijze
Stoom een kilo asperges tot ze beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten) en serveer de asperges en het plantaardige roerei met gebakken patatjes
Ingrediënten
- 1 fijn gesnipperde ui
- 1 fijn gehakt knoflookteentje
- ¼ theelepel mosterdpoeder
- ¼ theelepel gemalen kurkuma
- ¼ theelepel komijnpoeder
- ¼ theelepel gedroogde tijm
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepel water
- 70 g rode paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes
- 350 g gehakte vaste tofu
- 30 g verse babyspinazieblaadjes, gescheurd
- handvol gesnipperde verse bieslook
- 20 g citroensap
Bereiding
Fruit ui, knoflook en gedroogde kruiden 3 minuten in olie met 2 eetlepels water
Voeg paprika en tofu toe en laat 4 minuten mee bakken
Meng spinazie, bieslook en citroensap onder het “roerei” en laat nog 2 minuten sudderen
Serveer met brood
Op zoek naar méér plantaardige recepten en tips?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven