Ingrediënten
· 30 g wijnbladeren
· 25 g edelgistvlokken
· 50 g pijnboompitten
· 1 fijn gehakt knoflookteentje
· 150 ml olijfolie
· vers gemalen zwarte peper
· ½ theelepel fijn zeezout
Bereiding
Hak alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa
Serveer met pasta of bij een salade
Wil je de plantaardige recepten en tips van Heidi Kyndt, ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Heidi Kyndt noemt haar gerecht "afvalpesto". Niet alleen het loof van radijsjes leent zich trouwens goed om pesto te maken. Zo kan je ook het loof van bietjes of wortelen tot pesto omtoveren.
Vandaag snoeide ik de druivelaar. De grote blaadjes zijn ideaal voor sarma. De kleine blaadjes kan je versnipperen in een salade. Naar analogie met de "afvalpesto" van Heidi Kyndt, kwam ik op het idee om de blaadjes van de druivelaar die te klein zijn voor sarma tot pesto te transformeren.
Reactie schrijven