Calzone van bladerdeeg met champignons

Recept op basis van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten

 

Ingrediënten

·       3 fijn gehakte teentjes knoflook

·       10 g olijfolie

·       550 g verse champignons, in plakjes gesneden

·       ½ - 1 theelepel gemengde kruiden (tijm, basilicum, marjolein, paprikapoeder en peterselie)

·       ½ theelepel zout

·       ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper,

·       15 g meel

·       20 g plantaardige boter

·       185 g plantaardige melk

·       250 g bladerdeeg


 


Bereiding

 

Sauteer look 7 minuten in olijfolie

 

Voeg champignons en kruiden, zout en peper toe en laat 10 minuten sudderen

 

Laat de champignons uitlekken

 

Meng ondertussen meel, plantaardige boter, 175 g plantaardige melk, snuifje zout en snuifje peper en kook 5 minuten

 

Voeg de uitgelekte champignons toe en mix 

 

Laat het mengsel afkoelen

 

Vorm een calzone met het deeg en vul deze met het champignonmengsel

 

Kras met de punt van een mes ondiepe lijnen kriskras over het deeg

 

Snijd in het midden van het deeg een kruis en vorm een kleine opening

 

Bestrijk het deeg met melk

 

Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in een op 200°C voorgevormde oven tot het deeg goudbruin is (ongeveer een half uur)

  

 

Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren

Reactie schrijven

Commentaren: 0