Recept op basis van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten
Ingrediënten
· 3 fijn gehakte teentjes knoflook
· 10 g olijfolie
· 550 g verse champignons, in plakjes gesneden
· ½ - 1 theelepel gemengde kruiden (tijm, basilicum, marjolein, paprikapoeder en peterselie)
· ½ theelepel zout
· ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper,
· 15 g meel
· 20 g plantaardige boter
· 185 g plantaardige melk
· 250 g bladerdeeg
Bereiding
Sauteer look 7 minuten in olijfolie
Voeg champignons en kruiden, zout en peper toe en laat 10 minuten sudderen
Laat de champignons uitlekken
Meng ondertussen meel, plantaardige boter, 175 g plantaardige melk, snuifje zout en snuifje peper en kook 5 minuten
Voeg de uitgelekte champignons toe en mix
Laat het mengsel afkoelen
Vorm een calzone met het deeg en vul deze met het champignonmengsel
Kras met de punt van een mes ondiepe lijnen kriskras over het deeg
Snijd in het midden van het deeg een kruis en vorm een kleine opening
Bestrijk het deeg met melk
Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in een op 200°C voorgevormde oven tot het deeg goudbruin is (ongeveer een half uur)
Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren
Reactie schrijven