Recept van cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 3 eetlepels edelgistvlokken
· 1 fijn gehakte ui
· 50 g olijfolie
· 40 g plantaardige boter
· 320 g risottorijst
· 60 g witte wijn
· 720 g water
· 2 eetlepels groentebouillonpoeder
· 500 g topjes van groene asperges, steeltjes in plakjes gesneden
· 100 g vegan spekjes
· snuifje zout
· 90 g vegan room
· 150 g verse spinazieblaadjes
Bereiding
Sauteer ui en asperges 3 minuten in 20 g olijfolie
Voeg de rijst toe en laat 2 minuten mee sauteren
Voeg de wijn toe en laat 1 minuten sudderen
Voeg water (op smaak gebracht met bouillon) toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot
Laat op een zacht vuur koken tot de risotto al dente is (ongeveer 18 minuten, duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Bak de asperge en de vegan spekjes ongeveer 5 minuten in 30 g olijfolie met snuifje zout
Roer voorzichtig vegan room, boter, spinazie en edelgistvlokken onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten rusten -om het resterend vocht op te nemen- alvorens te serveren
Serveer met gebakken asperges en vegan spekreepjes
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven