Ingrediënten
· 2 flinke eetlepels edelgistvlokken
· 20 g verse fijn gehakte peterselie blaadjes
· 20 g olijfolie
· 60 g fijn gehakte ui
· 150 g fijn gehakte verse champignons
· 150 g champignons, in schijfjes gesneden
· 200 g witte wijn
· 250 g risotto
· 450 g kokend water
· 1 eetlepel groentebouillon
· ½ theelepel fijn zeezout
· ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper
· 50 g heet water
· 20 g plantaardige boter
- Per persoon handvol gebakken vegan spekreepjes of gebakken champignons
Voor vegans die niet houden van "speksmaak", kan je de vegan "spekreepjes vervangen door extra gebakken champignons
Bereiding
Sauteer de ui en de fijngehakte champignons 3 minuten in olie
Voeg de rijst toe en laat 3 minuten mee sauteren
Voeg de wijn en de champignonschijfjes toe en laat twee minuten sudderen
Voeg 450 g kokend water (op smaak gebracht met bouillon, zout en peper) toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot
Laat op een zacht vuur koken tot de risotto al dente is (ongeveer 18 minuten, duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Roer voorzichtig 50 g heet water, boter en edelgistvlokken onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten rusten om het resterend vocht op te nemen
Bestrooi met vegan "spekreepjes" of extra champignons alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven