Zeewieren en algen

Zeewieren en algen ontbreken niet in de vegan keuken. Ze zijn er in verschillende vormen en smaken. Zo zijn er wakame, arame, kombu, nori, kelp, ...

 

Je kan wieren en algen als hoofdingrediënt gebruiken in een salade, een maaltijdsalade, een risotto of een groentepotje. Sommige zeewieren vervangen zelfs de klassieke pastaslierten. Als je handig bent kan je vegan sushi maken met noribladeren. Het merk Lima heeft zelfs een gedroogde mix die je kan  gebruiken om gerechten mee te kruiden. Vers zeewier vind je meestal bij de visafdeling van de supermarkt. 

 

zeewiermengeling van Lima
zeewiermengeling van het merk Lima
zeewieren in de vegan keuken


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 



Reactie schrijven

Commentaren: 0