Recept van cookidoo
Ingrediënten
· 120 g olijfolie
· 120 ontpitte groene olijven, gehalveerd
· 40 g olijvenwater
· 400 g water
· 150 g verse spinazieblaadjes zonder steel
· 660 g broodmeel
· 5 theelepels actieve droge gist
· 1 theelepel fijn zout
· snuifje suiker
· 2 takjes verse rozemarijnblaadjes
· 1 volle theelepel grof zeezout
· handvol kerstomaatjes, gehalveerd (optioneel)
Bereiding
Mix water en spinazie tot een groene vloeistof
Voeg bloem, gist, fijn zout, 30 g olijfolie en suiker toe en kneed
Maak het deeg met natte handen plat tot aan de rand van een met bakpapier beklede ovenplaat
Giet 90 g olijfolie gelijkmatig over het deeg
Besprenkel het deeg met olijvensap, olijven, kerstomaatjes, rozemarijn en grofzeezout en laat 15 minuten rusten
Bedruk het deeg met de vingertoppen en plaats het in een koude oven
Bak op 180 °C tot de focaccia goudbruin is (ongeveer 35 minuten)
Bestrijk de focaccia met olijfolie
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven