Recept op basis van cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 30 g gespoeld, geweekt en uitgelekt zeewier (ongeveer 10 g gedroogd zeewier)
· 40 g vegan “parmezaan”
· 30 g fijn gehakte ui
· 30 g kokosboter
· 20 g olijfolie
· 320 g risotto rijst
· 60 g droge witte wijn
· 820 g water
· 1 eetlepel vegan groentebouillonpoeder
· 1 theelepel zout
· snuifje vers gemalen peper
· 15 g vers geperst citroensap
- zeewiersalade (optioneel)
Bereiding
Sauteer uit 3 minuten in vegan boter en 10 g olijfolie
Voeg risotto toe en sauteer gedurende 3 minuten
Voeg de witte wijn toe en laat een minuut sudderen
Voeg water (op smaak gebracht met groentebouillon en zout) en zeewier toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot
Laat zachtjes koken tot de risotto naar wens gekookt is (afhankelijk van het merk risotto)
Laat de risotto 1 minuut rusten en roer dan de vegan “parmezaan” en het citroensap onder de risotto, kruid af met vers gemalen zwarte peper en eventueel met zeewiersalade
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven