Recept op basis van cookidoo
Ingrediënten
· 35 g olijfolie
· 440 g biologisch speltbroodmeel
· 275 g water
· 1 theelepel gedroogde gist
· 1 theelepel fijn zeezout
· 50 g grof gehakte zwarte olijven
Bereiding
Meng 400 g bloem, water, gist, 25 g olijfolie en zout
Voeg olijven toe en kneed
Laat het deeg in een geoliede met huishoudfolie afgedekte kom rijzen tot het verdubbeld is (ongeveer 1 uur)
Vorm op een met bloem bestoven werkoppervlak een lange rol van het deeg en snijd de rol in 15 gelijke stukken, rol elk stuk in een balletje en leg de balletjes verspreid op een bakplaat bekleed met bakpapier, bedek met een theedoek en laat het de balletjes verdubbelen (ongeveer 1 uur)
Bak de broodjes gedurende tot ze goudbruin zijn in een op 200 ° C voorverwarmde oven (ongeveer een kwartier)
Serveer vers gebakken
Van harte welkom in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten" om vegan gerechten van ca1000 en andere vegans te komen ontdekken! Je mag, maar moet zelf geen recepten posten. Gewoon kijken is ook helemaal ok. See you there?
Reactie schrijven