Recepten van cookidoo
Zoete Asian marinade
Ingrediënten
· 250 g tofu, in plakjes
· 5 cm fijn geperste gember
· 1 fijn gehakt knoflookteentje
· 30 g rijstwijn
· 50 g tamari
· 50 g no bee honey
· 40 g mirin
· 1 theelepel rode pepersaus
· 3 theelepels sesamolie
Bereiding
Sauteer alle ingrediënten 3 minuten in 2 theelepels sesamolie
Wentel tofu in marinade, bedek en plaats een nacht in de koelkast
Bak de uitgelekte plakjes tofu op middelhoog vuur aan beide zijden tot ze ietwat krokant zijn
Serveer met gestoomde bruine rijst en de overgebleven marinade
Miso marinade
Ingrediënten
· 1 theelepel miso
· sesamolie
· 1 eetlepel gedroogde zeewiermengeling
· 1 geperst teentje knoflook
· stukje geperste gember
· snuifje peper
· ½ theelepel zout
Tofu in citroenmarinade met saus van aubergine en tomaat
Ingrediënten
· 600 g vaste tofu in blokjes
· 1 teentje knoflook
· sap en zest van 1 citroen
· 10 g vers gemalen peterselie
· 60 g olijfolie
· 10 g balsamico azijn
· 1 theelepel fijn zeezout
· vers gemalen zwarte peper
· 600 g aubergine
· 600 g verse rijpe tomaten
· 4 dun gesneden lente uitjes
Bereiding
Laat de tofu marineren in het gehakte mengsel van look, zest en sap van citroen, peterselie, 10 g olie, balsamico azijn, 1/2de theelepel zout en snuifje peper
Laat 40 g olie, aubergines en tomaten 30 minuten koken, voeg 1/2de theelepel zout en snuifje peper toe
Bak de gemarineerde tofu in 5-tal minuten tot de tofu licht crispy is
Leg de gebakken tofu op de saus en bestrooi met de lente ui
Reactie schrijven