Ingrediënten
· 1 gepureerde appel
· 125 g zelfrijzende bloem en 125 g havermout
· 80 g dadels, in stukjes
· 80 g halve walnoten
· 2 eetlepels chiazaad
· 6 eetlepels water
· snuifje zout
· ¾ theelepel gemalen kaneel
· ½ theelepel gemalen muskaatnoot
Bereiding
Meng chiazaad met water en laat een kwartiertje rusten
Meng met alle andere ingrediënten
Bak het deeg in een beboterde broodvorm in een op 190°C voorverwarmde oven totdat het broodje goudbruin is en een stokje er kruimelloos uit komt (ongeveer 35 minuten)
Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven