Jacqueline Dierckx deelt "Wat vegan valentijntjes (w)eten".
Met haar winnende gerecht Carrot Lox in een bedje van rucola wint zij de vegan wedstrijd 2020!
Ingrediënten
Carrot Lox
- 2 grote wortels, geschild en in lange, brede, flinterdunne plakjes
- bakje rucola
Marinade
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels shoju of tamari
- 4 theelepel liquid smoke
- 1 vel nori in kleine stukjes
- 2 theelepels appelazijn
- 60 ml water
- snuifje zout
Dillesaus
- 1/3 kopje veganaise
- 1 eetlepel mosterd
- ½ rode ui, fijngesnipperd
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 theelepel zout
- ½ eetlepel agavesiroop
- snuifje vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Blancheer de wortelreepjes 5 minuten in kokend licht gezouten water (zet het vuur uit wanneer de worteltjes in de pot gaan), spoel met ijskoud water en laat uitlekken, dep droog
Meng alle ingrediënten voor de marinade samen met de wortelreepjes in een afgesloten kommetje
Laat minstens 1 nacht marineren in de koelkast (voor het allerbeste resultaat kan je de kom af en toe nog eens opschudden)
Voeg voor de dillesaus alle ingrediënten onder elkaar
Serveer de Carrot lox op de blaadjes rucola en werk af met een toefje dillesaus
Maak er een aperitiefhapje mee of eet het tussen een broodje (bv. met rucola of spinazie, schijfjes rode ui, kappertjes, …).
Bij welk vegan gerecht smelt jouw valentijntje?
Hoe doe je mee?
Zend jouw vegan valentijnsgerecht(en) voor 14 februari 2020 via onderstaand formulier.
Of voeg ze zelf toe aan de poll in onze facebookgroep "Wat vegans (w)eten" (per optie één gerecht).
Hoe wordt de winnaar gekozen?
Iedereen kan rechtstreeks in de poll stemmen.
Stemmen op je eigen gerecht is ok, mits je daarnaast je stem ook geeft aan een gerecht van iemand anders.
Het gerecht dat op 14 februari 2020 om 20 uur de meeste stemmen heeft, wint deze Valentijns challenge.
Wat is de beloning?
Je bent de inspirator voor vele vegan bordjes op 14 februari 2020;
Je recept krijgt een plekje op www.ca1000.be;
Je krijgt van ca1000 een winkelcode twv 5 euro en van Grandpa Loves Green krijg je de verzendingskosten twv 5 euro er boven op.
De wedstrijd is afgelopen. Maar je bent nog steeds van harte welkom in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten" om de vegan gerechten te komen ontdekken! Je mag, maar moet zelf geen recepten posten. Gewoon kijken is ook helemaal ok.
See you there?
Reactie schrijven