Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
Dolma’s
· 250 g bulgur
· 12 savooikoolbladeren
· 180 g fijn gehakte uien
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 200 g fijn gehakte verse champignons
· 20 g plantaardige boter
· 1 ½ theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
Saus
· 30 g plantaardige boter
· 80 g plantaardige room
· ¾ theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Dolma’s
Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking
Ontdoe de savooibladeren van het dikke, harde, centrale gedeelte en stoom de bladeren ongeveer een kwartier en laat ze daarna uitlekken en afkoelen
Meng uien, look en champignons
Zet 100 g van dit mengsel opzij voor de saus
Sauteer de rest van het mengsel 3 minuten in plantaardige boter
Meng het mengsel met zout en peper onder de bulgur
Vul elk gestoomd koolblad met het mengsel en rol op
Leg de rolletjes in een stoomschaal met de overlappingen naar beneden en laat 30 minuten stomen
Zet na het stomen het kookvocht opzij voor de champignonsaus
Saus
Sauteer het gereserveerd gehakte ui-look-champignonmengsel 5 minuten in plantaardige boter
Voeg plantaardige room en 200 g van het kookvocht toe en laat de saus 5 minuten koken
Voeg peper en zout toe en blend de saus 20 seconden op hoge snelheid
Besprenkel de dolma’s voor het serveren met de champignonsaus
Reactie schrijven