Dolma van savooibladeren

Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

 

Dolma’s

·       250 g bulgur

·       12 savooikoolbladeren

·       180 g fijn gehakte uien

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       200 g fijn gehakte verse champignons

·       20 g plantaardige boter

·       1 ½ theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

Saus

·       30 g plantaardige boter

·       80 g plantaardige room

·       ¾ theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

 


Bereiding

 

Dolma’s

 

Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking

 

Ontdoe de savooibladeren van het dikke, harde, centrale gedeelte en stoom de bladeren ongeveer een kwartier en laat ze daarna uitlekken en afkoelen

 

Meng uien, look en champignons

 

Zet 100 g van dit mengsel opzij voor de saus

 

Sauteer de rest van het mengsel 3 minuten in plantaardige boter

 

Meng het mengsel met zout en peper onder de bulgur

 

Vul elk gestoomd koolblad met het mengsel en rol op

 

Leg de rolletjes in een stoomschaal met de overlappingen naar beneden en laat 30 minuten stomen

 

Zet na het stomen het kookvocht opzij voor de champignonsaus

 

Saus

 

Sauteer het gereserveerd gehakte ui-look-champignonmengsel 5 minuten in plantaardige boter

 

Voeg plantaardige room en 200 g van het kookvocht toe en laat de saus 5 minuten koken

 

Voeg peper en zout toe en blend de saus 20 seconden op hoge snelheid

 

Besprenkel de dolma’s voor het serveren met de champignonsaus

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0