5 X kikkererwten

Hummus met tahin

Ingrediënten

 

·       2 teentjes knoflook

·       1 glazen pot kikkererwten, uitgelekt

·       30 g citroensap, vers geperst

·       50 g tahin (sesampasta)

·       1 theelepel fijn zout

·       50 g olijfolie

·       1 snuifje currypoeder

·       1 snuifje gemalen komijn

 


Bereiding

Mix alle ingrediënten in de blender

 

Je kan de hummus een andere smaak geven door de kruidenmix te veranderen of door extra groenten zoals rode bietjes, erwtjes, ... erin te verwerken

 

Laat gedroogde kikkererwten vooraf een nacht zwellen in warm water 


Pikante hummus

Bereiding

 

Mix alle ingrediënten in de blender

Ingrediënten

·       een bokaal kikkererwten

·       1 teentje knoflook

·       10 citroensap

·       1 theelepel zout

·       45 g

·       35 g olijfolie

·       1 theelepel zoete paprikapoeder

·       ½ theelepel chilipoeder

·       1 vers rood pepertje

 



sandwichvulling van kikkererwten en linzen

recept van cookidoo

Ingrediënten

·       100 g droge rode linzen, gespoeld

·       1 liter water

·       1 theelepel olijfolie

 

·       2 snuifjes zout

 

 

 

 

 

 

·       1 fijn gehakte appel

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       2 gesnipperde sjalotjes

·       ½ theelepel citroensap

·       3 - 4 theelepel vegan mayonaise (vb. van Hellmann’s)

·       1 ½ theelepel edelgistvlokken

·       1 - 2 snuifje kurkumapoeder

·       2 theelepels currypoeder

·       bokaal kikkererwten, uitgelekt en grof gehakt

 

·       snuifje vers gemalen zwarte peper


 

Bereiding

 

Kook de linzen tot ze gaar zijn (zie verpakking, ongeveer een kwartier) in water met olie en snuifje zout

 

Meng appel, look en sjalot, citroensap, mayonaise, edelgist, kurkuma, curry, kikkererwten, peper, snuifje zout en linzen

 

Bewaar de spread tot drie dagen in de koelkast 


kikkererwtenspread met zongedroogde tomaat

 

Ingrediënten

·       50 g gehakte amandelen

·       2 zongedroogde tomaatjes

·       een fijngehakte ui

·       een bokaal gekookte kikkererwten

·       1 eetlepel edelgistvlokken

·       teentje knoflook

·       1 theelepels paprikapoeder

·       1/2de theelepel chilipoeder

·       1 theelepel fijn zeezout

·       ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper

·       flinke scheut olijfolie

 


Bereiding

 

Hak de de ui, knoflook, tomaatjes en de kikkererwten in de blender tot een grof mengsel

 

Meng paprika, chilipoeder, edelgist, zout, peper en olijfolie onder het kikkererwtenmengsel

 

 

De spread bewaart tot 3 dagen in een bokaal in de koelkast


knapperige spread van kikkererwten en noten

Ingrediënten

·       50 g gehakte amandelen

·       enkele bladsteeltjes van rode biet (optioneel)

·       een gehakte rode ui

·       een bokaal gekookte kikkererwten

·       ½  rijpe avocado

·       sap van een een citroen

·       1 eetlepel edelgistvlokken

·       teentje knoflook

·       2 theelepels paprikapoeder

·       snuifje cayennepeper

·       1 theelepel fijn zeezout

·       ¼ theelepel gemalen zwarte peper  


Bereiding

 

Mix de bietensteeltjes, de ui, knoflook, de kikkererwten in de blender tot een grof mengsel

 

Mix apart avocado (als mayonaisevervanger), citroensap, voedingsgist, paprika, cayennepeper, zout en peper in de blender tot een gladde saus

Meng met het kikkererwtenmengsel

  

De spread bewaart tot 3 dagen in een bokaal in de koelkast


Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0