Hummus met tahin
Ingrediënten
· 2 teentjes knoflook
· 1 glazen pot kikkererwten, uitgelekt
· 30 g citroensap, vers geperst
· 50 g tahin (sesampasta)
· 1 theelepel fijn zout
· 50 g olijfolie
· 1 snuifje currypoeder
· 1 snuifje gemalen komijn
Bereiding
Mix alle ingrediënten in de blender
Je kan de hummus een andere smaak geven door de kruidenmix te veranderen of door extra groenten zoals rode bietjes, erwtjes, ... erin te verwerken
Laat gedroogde kikkererwten vooraf een nacht zwellen in warm water
Pikante hummus
Bereiding
Mix alle ingrediënten in de blender
Ingrediënten
· een bokaal kikkererwten
· 1 teentje knoflook
· 10 citroensap
· 1 theelepel zout
· 45 g
· 35 g olijfolie
· 1 theelepel zoete paprikapoeder
· ½ theelepel chilipoeder
· 1 vers rood pepertje
sandwichvulling van kikkererwten en linzen
recept van cookidoo
Ingrediënten
· 100 g droge rode linzen, gespoeld
· 1 liter water
· 1 theelepel olijfolie
· 2 snuifjes zout
· 1 fijn gehakte appel
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 2 gesnipperde sjalotjes
· ½ theelepel citroensap
· 3 - 4 theelepel vegan mayonaise (vb. van Hellmann’s)
· 1 ½ theelepel edelgistvlokken
· 1 - 2 snuifje kurkumapoeder
· 2 theelepels currypoeder
· bokaal kikkererwten, uitgelekt en grof gehakt
· snuifje vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de linzen tot ze gaar zijn (zie verpakking, ongeveer een kwartier) in water met olie en snuifje zout
Meng appel, look en sjalot, citroensap, mayonaise, edelgist, kurkuma, curry, kikkererwten, peper, snuifje zout en linzen
Bewaar de spread tot drie dagen in de koelkast
kikkererwtenspread met zongedroogde tomaat
Ingrediënten
· 50 g gehakte amandelen
· 2 zongedroogde tomaatjes
· een fijngehakte ui
· een bokaal gekookte kikkererwten
· 1 eetlepel edelgistvlokken
· teentje knoflook
· 1 theelepels paprikapoeder
· 1/2de theelepel chilipoeder
· 1 theelepel fijn zeezout
· ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper
· flinke scheut olijfolie
Bereiding
Hak de de ui, knoflook, tomaatjes en de kikkererwten in de blender tot een grof mengsel
Meng paprika, chilipoeder, edelgist, zout, peper en olijfolie onder het kikkererwtenmengsel
De spread bewaart tot 3 dagen in een bokaal in de koelkast
knapperige spread van kikkererwten en noten
Ingrediënten
· 50 g gehakte amandelen
· enkele bladsteeltjes van rode biet (optioneel)
· een gehakte rode ui
· een bokaal gekookte kikkererwten
· ½ rijpe avocado
· sap van een een citroen
· 1 eetlepel edelgistvlokken
· teentje knoflook
· 2 theelepels paprikapoeder
· snuifje cayennepeper
· 1 theelepel fijn zeezout
· ¼ theelepel gemalen zwarte peper
Bereiding
Mix de bietensteeltjes, de ui, knoflook, de kikkererwten in de blender tot een grof mengsel
Mix apart avocado (als mayonaisevervanger), citroensap, voedingsgist, paprika, cayennepeper, zout en peper in de blender tot een gladde saus
Meng met het kikkererwtenmengsel
De spread bewaart tot 3 dagen in een bokaal in de koelkast
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven