Scones van veenbessen en krenten

Recept op basis van cookidoo

scones met rozijnen en veenbessen
scones met veenbessen en krenten

Ingrediënten

·       350 g speltbloem

·       1 theelepel bakpoeder

·       snuifje zout

·       125 g plantaardige boter

·       60 g lichtbruine suiker

·       120 g plantaardige room

·       60 g water

·       125 g gedroogde veenbessen

·       55 g krenten

 


Bereiding

 

Meng bloem, boter, bakpoeder, suiker en zout

 

Meng met plantaardige room en water

 

Voeg de veenbessen en de krenten toe en meng voorzichtig

 

Vorm een cirkel van 2 cm op een bebloemd oppervlak

 

Vorm deegcirkeltjes en leg ze in een bebloemde ovenschotel

 

Bestrijk de scones met room/water

 

Bak de scones in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer een kwartier)

 

Laat de scones afkoelen op een rooster alvorens te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0