Recept op basis van cookidoo
Ingrediënten
· 350 g speltbloem
· 1 theelepel bakpoeder
· snuifje zout
· 125 g plantaardige boter
· 60 g lichtbruine suiker
· 120 g plantaardige room
· 60 g water
· 125 g gedroogde veenbessen
· 55 g krenten
Bereiding
Meng bloem, boter, bakpoeder, suiker en zout
Meng met plantaardige room en water
Voeg de veenbessen en de krenten toe en meng voorzichtig
Vorm een cirkel van 2 cm op een bebloemd oppervlak
Vorm deegcirkeltjes en leg ze in een bebloemde ovenschotel
Bestrijk de scones met room/water
Bak de scones in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer een kwartier)
Laat de scones afkoelen op een rooster alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven