Recept van cookidoo
Ingrediënten
· 12 gedroogde lasagneplakken zonder ei
Pesto
· 30 g olijfolie
· 10 g edelgistvlokken
· 10 g gemalen amandel
· 10 g verse basilicumblaadjes
· 1 theelepel citroensap
· 1 teentje knoflook
· snuifje fijn zeezout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
Tofu Ricotta
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 400 g vaste tofu, fijngeprakt
· 20 g olijfolie
· 20 g water
· sap van een halve citroen
· 2 eetlepels edelgistvlokken
· snuifje fijn zeezout
Shampignon- en spinazievulling
· 10 g olijfolie
· 400 g champignons, in dunne plakjes
· 250 g (verse) spinazieblaadjes
· snuifje fijn zeezout
Marinara Sauce
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 100 g fijn gehakte ui
· 10 g olijfolie
· snuifje gedroogde gemalen rode chillivlokken
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· ½ theelepel fijn zeezout
· 800 g gehakte tomaten
Bereiding
Pesto
Meng edelgistvlokken, amandel, basilicum, olijfolie, citroensap, look en zout
Meng de olie al roerend door het mengsel
Tofu Ricotta
Meng look, tofu, olie, water, citroensap, edelgistvlokken en zout
Champignon- en spinazievulling
Sauteer de champignons 3 minuten in verwarmde olie
Voeg spinazie en zout toe en sauteer nog 3 minuten
Meng 2 eetlepels van het pestomengsel door het mengsel
Laat het mengsel uitdruppen door een zeef
Marinarasaus
Sauteer look en ui 5 minuten in de olie
Kruid met chilli, zout en peper
Voeg tomaten toe en laat 20 minuten inkoken
Lasagne
Bedek de bodem van een ovenschotel met de marinarasaus
Bedek met lasagnevellen
Bedek met ⅓ van de tofu ricotta en vervolgens met ⅓ vulling
Bedek met ¼ marinarasaus
Bedruppel met 3 eetlepels pesto
Herhaal twee keer en eindig met lasagnevellen en de overblijvende marinarasaus
Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak de lasagne 30 minuten in een op 190° voorverwarmde oven
Verwijder de folie en bak verder tot de randjes goudbruin zijn (ongeveer 20 minuten)
Laat 10 minuten afkoelen en besprenkel voor het serveren met het pestomengsel
Reactie schrijven