Recept van cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 2 eetlepels edelgistvlokken (optioneel, als kaasvervanger)
· 120 g grof gehakte, gemengde noten
· ½ theelepel kaneel
· ½ theelepel gemalen komijn
· ½ theelepel gemalen gember
· ½ theelepel gemalen koriander
· ½ tl gedroogd gemalen kurkuma
· 1 fijn gehakte bloemkool
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 2 fijn gehakte sjalotjes
· handvol fijn gehakte peterselieblaadjes
· handvol fijn gehakte korianderblaadjes
· 200 g verse champignons, in schijfjes
· 30 g witte wijn
· 500 g water
· 300 g zoete aardappelen in blokjes
· 50 g krenten
· 80 g grof gehakte verse spinazie
· 12 gedroogde abrikozen, in reepjes
· ½ theelepel fijn zout
· ½ theelepel zwarte peper
· 30 g olijfolie
Bereiding
Rooster noten, kaneel, komijn, gember, koriander en kurkuma 5 minuten en zet opzij
Meng knoflook, sjalotjes, peterselie, koriander, wijn en champignons en giet het mengsel over de bloemkool
Voeg de zoete aardappel toe en laat de “couscous” stomen tot de aardappel gaar is (ongeveer een kwartier)
Laat 5 minuten afkoelen en roer dan krenten, spinazie, abrikozen en notenmix onder de gestoomde “couscous”
Voeg olijfolie toe en kruid naar smaak met zout en peper en eventueel met edelgistvlokken
Je kan de bloemkool “couscous” warm of koud serveren, als bijgerecht of maaltijdsalade
Reactie schrijven