Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 40 g vegan "parmezaan" of 2 eetlepels edelgistvlokken
· 100 g gehakte sjalotten
· 40 g plantaardige boter
· 320 g risotto rijst
· 100 g rode wijn
· 680 g water
· 1 fijngehakt teentje knoflook
· 200 g verse (wilde) gesneden champignons
· snuifje zeezout
· enkele takjes fijngehakte verse peterselie
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 1 eetlepel groentebouillonpoeder
Bereiding
Sauteer de sjalot lichtjes in de plantaardige boter
Voeg de rijst toe en laat 3 minuten mee sauteren
Voeg de wijn toe en laat een minuut sudderen
Voeg 680 g water (op smaak gebracht met bouillon) toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot
Laat op een zacht vuur koken tot de risotto naar wens gekookt is (duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Bak champignons en look in de plantaardige boter en kruid met peper, zout en peterselie
Meng champignons en vegan "parmezaan" onder de risotto en laat een tiental minuten rusten alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven