Recepten van cookidoo, vereenvoudigd
Rode linzen met spinazie, tomaat en krenten
Ingrediënten
· 2 theelepels gemalen komijn
· 2 fijngehakte teentjes knoflook
· 100 g fijngehakte ui
· 1 ½ theelepel fijn zeezout
· 200 g rode linzen, gespoeld
· 400 g kokosmelk
· 400 g gehakte tomaten
· 75 g krenten
· 100 g spinazie
· vers gemalen zwarte peper en 1 ½ theelepel chilipoeder
Bereiding
Bak knoflook, gember en uien 10 minuten in kokosolie, kurkuma, komijn, chilipoeder en zout
Voeg linzen, kokosmelk, tomaten en rozijnen toe en kook 15 minuten
Voeg spinazie toe en laat nog 5 minuten koken
Dal op basis van kikkererwten
Ingrediënten
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 130 g fijn gehakte uien
· 15 g olijfolie
· 1 bokaal gehakte tomaten
· 2 bokalen kikkererwten
· 1 lepel groentebouillon
· 70 g rode curry pasta
· 25 g tomatenpuree
· snuifje zeezout
· 25 g limoensap
Bereiding
Sauteer uien en look 3 minuten in olie
Voeg tomaten, kikkererwten, bouillon, curry pasta en tomatenpuree toe en meng
Voeg zout en limoensap toe en laat 10 minuten pruttelen
Serveer met rijst, bulgur of brood
Ingrediënten
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 100 g fijn gehakte ui
· 30 g olijfolie
· 400 g gehakte tomaten uit bokaal
· 250 g water
· 150 g rode paprika, in reepjes gesneden
· 130 g courgette, in blokjes gesneden
· 200 g droge linzen, gespoeld
· 1 theelepel tijm
· 1 laurierblaadje
· 1 theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Sauteer look en ui 3 minuten in olie
Voeg tomaten, water, paprika, courgette, linzen, tijm en laurier toe en laat 35 minuten inkoken
Kruid af met zout en peper
Kokosdal
Ingrediënten
· 270 g fijn gehakte uien
· 5 fijn gehakte schijfjes jalapeno peper
· 1 fijn gehakte rode chilipeper, van zaadjes ontdaan
· 6 fijn gehakte zongedroogde tomaten
· 300 g rode splitlinzen, gespoeld
· 400 g kokosmelk
· 1 theelepel gemalen kurkuma
· 2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
· 1 eetlepel groentebouillonpoeder
· 200 g diepvriesspinazie, ontdooid
· 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
Bereiding
Laat ui, pepers, tomaten, linzen, kokosmelk, kurkuma, mosterdzaad en groentebouillon 15 minuten koken
Meng spinazie en koriander onder de dal
Reactie schrijven