Recept van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten
· 1 theelepel zout
· 900 g vers gestoomde spinazieblaadjes
· 100 g fijngehakte ui
· 2 teentjes fijngehakte knoflook
· 10 plantaardige olie
· 400 g fluweeltofu
· 1/4de theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· snuifje nootmuskaat
· 1 eetlepel notenolie
· 40 g gebroken walnoten
Bereiding
Bak ui en knoflook bruin in olie
Voeg spinazie toe en laat gedurende 10 minuten mee sudderen
Breng over naar een ovenschotel en zet apart
Meng de fluweeltofu, zout, peper en nootmuskaat tot een gladde massa
Verdeel de vegan bechamelsaus over de spinazie, besprenkel met notenolie en walnoten
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ° C
Serveer met aardappelschijfjes
Spinazie kan je vervangen door snijbiet
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven