Spinazie met walnoten en vegan bechamelsaus

Recept van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten

Ingrediënten

·       1 theelepel zout

·       900 g vers gestoomde spinazieblaadjes 

·       100 g fijngehakte ui

·       2 teentjes fijngehakte knoflook

·       10 plantaardige olie

·       400 g fluweeltofu

·       1/4de theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       snuifje nootmuskaat

·       1 eetlepel notenolie

·       40 g gebroken walnoten 

 


Bereiding

 

Bak ui en knoflook bruin in olie

 

Voeg spinazie toe en laat gedurende 10 minuten mee sudderen

 

Breng over naar een ovenschotel en zet apart

 

Meng de fluweeltofu, zout, peper en nootmuskaat tot een gladde massa

 

Verdeel de vegan bechamelsaus over de spinazie, besprenkel met notenolie en walnoten

 

Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ° C

 

Serveer met aardappelschijfjes

 

Spinazie kan je vervangen door snijbiet  


Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.



Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Reactie schrijven

Commentaren: 0