Chili met guacamole en pompoenpannenkoekjes

Ingrediënten
30 g olijfolie
150 g ui
2 gehakte teentjes knoflook
½ theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander

1 kaneelpijpje
1 eetlepel tamarin
1 eetlepel mosterdzaadjes
250 g gehakte rode paprika
1 gehakte verse rode chilipeper
450 g gehakt (vb. seitan)
een blik tomatenblokjes
1 theelepel zout
1 theelepel rode chilisaus
400 g uitgelekte kidneybonen
enkele takjes verse korianderblaadjes


Bereiding

 

Sauteer de ui en het teentje knoflook in olijfolie met komijn

Voeg paprika, mosterzaadjes, tamarin, kaneel, koriander en chilipeper, gehakt, tomaten en zout toe, meng en laat 20 minuten stoven

Voeg chilisaus en kidneybonen toe en laat nog twee minuten verder stoven

  

Verwijder het kaneelstokje, bestrooi met verse koriander 


Pompoenpannenkoekjes, recept van cookidoo

Ingrediënten

·       180 g pompoen

·       190 g water

·       180 g havervlokken tot meel gemalen

·       1 theelepel natuurlijk vanillesuiker

·       100 g siroop

·       snuifje zout

·       1 theelepel bakpoeder 

·       zonnebloemolie om pannenkoekjes te bakken in de pan

 

 


Bereiding

 

Kook de pompoen in 40 g water tot ze gaar en glad is

Laat afkoelen

Mix haver, vanillesuiker, siroop, zout, bakpoeder, pompoen en 150 g water

Bak pannenkoekjes met het beslag 


Guacamole

Ingrediënten

·       1 chili peper (ontdaan van zaadjes is minder pikant)

·       sap van een halve limoen

·       zest van een halve miloen (optioneel)

·       theelepel zout

·       ¼  theelepel korianderpoeder

·       ¼  theelepel komijnpoeder

·       snuifje cayennepeper

·       2 verse tomaten in kleine stukjes

·       2 rijpe advocado’s

·       handvol verse korianderblaadjes (optioneel)

 


Bereiding

 

Plet advocado’s met een vork en meng met de andere ingrediënten

Voor een gladde structuur kan je het mengsel mixen in de blender

 Zet een pit in de guacamole om verbruinen te voorkomen

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0