Ingrediënten
- 30 g olijfolie
- 150 g ui
- 2 gehakte teentjes knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1 kaneelpijpje
- 1 eetlepel tamarin
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 250 g gehakte rode paprika
- 1 gehakte verse rode chilipeper
- 450 g gehakt (vb. seitan)
- een blik tomatenblokjes
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel rode chilisaus
- 400 g uitgelekte kidneybonen
- enkele takjes verse korianderblaadjes
Bereiding
Sauteer de ui en het teentje knoflook in olijfolie met komijn
Voeg paprika, mosterzaadjes, tamarin, kaneel, koriander en chilipeper, gehakt, tomaten en zout toe, meng en laat 20 minuten stoven
Voeg chilisaus en kidneybonen toe en laat nog twee minuten verder stoven
Verwijder het kaneelstokje, bestrooi met verse koriander
Pompoenpannenkoekjes, recept van cookidoo
Ingrediënten
· 180 g pompoen
· 190 g water
· 180 g havervlokken tot meel gemalen
· 1 theelepel natuurlijk vanillesuiker
· 100 g siroop
· snuifje zout
· 1 theelepel bakpoeder
· zonnebloemolie om pannenkoekjes te bakken in de pan
Bereiding
Kook de pompoen in 40 g water tot ze gaar en glad is
Laat afkoelen
Mix haver, vanillesuiker, siroop, zout, bakpoeder, pompoen en 150 g water
Bak pannenkoekjes met het beslag
Guacamole
Ingrediënten
· 1 chili peper (ontdaan van zaadjes is minder pikant)
· sap van een halve limoen
· zest van een halve miloen (optioneel)
· theelepel zout
· ¼ theelepel korianderpoeder
· ¼ theelepel komijnpoeder
· snuifje cayennepeper
· 2 verse tomaten in kleine stukjes
· 2 rijpe advocado’s
· handvol verse korianderblaadjes (optioneel)
Bereiding
Plet advocado’s met een vork en meng met de andere ingrediënten
Voor een gladde structuur kan je het mengsel mixen in de blender
Zet een pit in de guacamole om verbruinen te voorkomen
Reactie schrijven