Balletjes voor in tomatensaus

Recept van cookidoo, "verplantaardigd" door wat vegans (w)eten

vegan balletjes in tomatensaus
vegan balletjes in tomatensaus

Ingrediënten

  • 400 g gehakte walnoten
  • 180 g verkruimeld brood
  • 15 g verser korianderblaadjes
  • 4 gehakte teentjes knoflook
  • 240 g gehakte uien
  • 50 g olijfolie
  • 4 eetlepels kikkererwtenmeel vermengd met 4 eetlepels water (als eiervervanger voor de binding van de gehaktballetjes)
  • 1 theelepel zeezout

Bereiding

 

Hak het brood met de koriander en een teentje knoflook

 

Sauteer de uien met olijfolie en 3 teentjes knoflook

 

Voeg de noten, kikkererwtenmeel en zout toe en meng

 

Voeg het broodmengsel toe en meng

 

Vorm met natte handen balletjes en stoom ze gedurende 20  minuten

 

Serveer de balletjes in tomatensaus


Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.



Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Reactie schrijven

Commentaren: 0