Recept van cookidoo, "verplantaardigd" door wat vegans (w)eten
Ingrediënten
- 400 g gehakte walnoten
- 180 g verkruimeld brood
- 15 g verser korianderblaadjes
- 4 gehakte teentjes knoflook
- 240 g gehakte uien
- 50 g olijfolie
- 4 eetlepels kikkererwtenmeel vermengd met 4 eetlepels water (als eiervervanger voor de binding van de gehaktballetjes)
- 1 theelepel zeezout
Bereiding
Hak het brood met de koriander en een teentje knoflook
Sauteer de uien met olijfolie en 3 teentjes knoflook
Voeg de noten, kikkererwtenmeel en zout toe en meng
Voeg het broodmengsel toe en meng
Vorm met natte handen balletjes en stoom ze gedurende 20 minuten
Serveer de balletjes in tomatensaus
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven