Gevulde courgette

recept van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten

Ingrediënten

·   2 teentjes knoflook

·   1 theelepel komijnpoeder

·   ½ theelepel chilivlokken

·   2 theelepels zout

·   4 uien

·   2 tomaten

·   400 g plantaardig gehakt (tofu, tempeh of seitan)

·   30 g tomatenpuree

·   4 middelgrote courgettes

·   60 g olijfolie

·   ½ theelepel kurkumapoeder

·   400 gehakte verse tomaten 

·   100 g water

·   ½ theelepel peper


Bereiding

 

Vulling

Hak 1 teentje knoflook, komijn, chili vlokken, theelepel zout, een ui en 2 tomaten

Voeg het plantaardige gehakt en tomatenpuree toe en meng

 

Gevulde courgette

Halveer de courgette in de lengte, verwijder de binnenkant met een theelepel

Vul de courgettes met het gehaktmengsel en stoom ongeveer 30 minuten

 

Saus

Hak 3 uien, 1 teentje knoflook en het "binnenste" van de courgettes

Voeg 40 g olie, kurkuma, gehakte tomaten, water, 1 theelepel zout, peper toe en laat 25 minuten koken

Pureer de saus 

Breng de saus op smaak en serveer bij de gevulde courgette

 

Serveer eventueel met een toef plantaardige Griekse yoghourt

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0