recept van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten
Ingrediënten
· 2 teentjes knoflook
· 1 theelepel komijnpoeder
· ½ theelepel chilivlokken
· 2 theelepels zout
· 4 uien
· 2 tomaten
· 400 g plantaardig gehakt (tofu, tempeh of seitan)
· 30 g tomatenpuree
· 4 middelgrote courgettes
· 60 g olijfolie
· ½ theelepel kurkumapoeder
· 400 gehakte verse tomaten
· 100 g water
· ½ theelepel peper
Bereiding
Vulling
Hak 1 teentje knoflook, komijn, chili vlokken, theelepel zout, een ui en 2 tomaten
Voeg het plantaardige gehakt en tomatenpuree toe en meng
Gevulde courgette
Halveer de courgette in de lengte, verwijder de binnenkant met een theelepel
Vul de courgettes met het gehaktmengsel en stoom ongeveer 30 minuten
Saus
Hak 3 uien, 1 teentje knoflook en het "binnenste" van de courgettes
Voeg 40 g olie, kurkuma, gehakte tomaten, water, 1 theelepel zout, peper toe en laat 25 minuten koken
Pureer de saus
Breng de saus op smaak en serveer bij de gevulde courgette
Serveer eventueel met een toef plantaardige Griekse yoghourt
Reactie schrijven