Chocolade "salami"

recept van cookidoo, "verplantaardigd" door ca1000

 Ingrediënten

·       100 g suiker, tot stof verpulverd

·       50 g amandelen, gehakt

·       100 g pure dairy free chocolade, gehakt

·       30 g plantaardige boter

·       3 eetlepels kikkererwtenmeel met 3 eetlepels water vermengd

        (als eiervervanger)

·       1 koffielepel vanillesuiker

·       30 g hele pistachenoten

·       ¼ koffielepel zout 


Bereiding

  • Smelt de gehakte melkvrije chocolade met de plantaardige boter, zet apart
  • Klop de eiervervanger, de vanillesuiker en 75 g van de verpulverde suiker 
  • Meng met de chocolade, amandelen, pistachenoten en zout
  • Bestrooi voedselfolie met 1 eetlepel verpulverde suiker
  • Giet het chocolademengsel over de suiker
  • Vorm een rol met behulp van de voedselfilm
  • Leg de “salami” 4 uur in de koelkast
  • Bestrooi de “salami” met het resterende suiker"stof"
  • Werk de "salami" af met keukentouw en fantasie 

Reactie schrijven

Commentaren: 0