recept van cookidoo, "verplantaardigd" door ca1000
Ingrediënten
· 100 g suiker, tot stof verpulverd
· 50 g amandelen, gehakt
· 100 g pure dairy free chocolade, gehakt
· 30 g plantaardige boter
· 3 eetlepels kikkererwtenmeel met 3 eetlepels water vermengd
(als eiervervanger)
· 1 koffielepel vanillesuiker
· 30 g hele pistachenoten
· ¼ koffielepel zout
Bereiding
- Smelt de gehakte melkvrije chocolade met de plantaardige boter, zet apart
- Klop de eiervervanger, de vanillesuiker en 75 g van de verpulverde suiker
- Meng met de chocolade, amandelen, pistachenoten en zout
- Bestrooi voedselfolie met 1 eetlepel verpulverde suiker
- Giet het chocolademengsel over de suiker
- Vorm een rol met behulp van de voedselfilm
- Leg de “salami” 4 uur in de koelkast
- Bestrooi de “salami” met het resterende suiker"stof"
- Werk de "salami" af met keukentouw en fantasie
Reactie schrijven