Salade met gegrilde aubergine en tahinidressing

Recept van cookidoo, aangepast door ca1000

salade gegrilde aubergine en tahinidressing
salade gegrilde aubergine en tahinidressing

Ingrediënten

·       2 teentjes knoflook

·       50 g tahini

·       60 g vers geperst citroensap

·       60 g water

·       20 g verse peterselieblaadjes

·       20 g verse korianderblaadjes

·       ½ theelepel gemalen komijn

·       ½ theelepel fijn zeezout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       2 aubergines, in twee helften gesneden

·       4 eetlepels olijfolie

·       400 g bloemkool

·      120 g uitgelekte kikkererwten

·       100 g gehalveerde kerstomaten

·       50 g ontpitte zwarte olijven

·       50 g rode uiringen 


Bereiding

 

Snijd een kruis in het zachte deel van elk auberginehelft, besmeer de open helften met de olie en leg de aubergines op een bakplaat bekleed met bakpapier, rooster 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de aubergines zacht zijn

 

Hak en meng look, tahini, citroensap, water, peterselie, koriander, komijn en zout tot een gladde dressing

   

Hak de bloemkool tot deze de vorm van couscous heeft

 

Giet de bloemkoolcouscous in een ondiepe schaal en leg er de aubergines op, bestrooi met kikkererwten, kerstomaatjes, olijven en uiringen en besprenkel het geheel met de dressing 

Reactie schrijven

Commentaren: 0