Recept van cookidoo, aangepast door ca1000
Ingrediënten
· 2 teentjes knoflook
· 50 g tahini
· 60 g vers geperst citroensap
· 60 g water
· 20 g verse peterselieblaadjes
· 20 g verse korianderblaadjes
· ½ theelepel gemalen komijn
· ½ theelepel fijn zeezout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 2 aubergines, in twee helften gesneden
· 4 eetlepels olijfolie
· 400 g bloemkool
· 120 g uitgelekte kikkererwten
· 100 g gehalveerde kerstomaten
· 50 g ontpitte zwarte olijven
· 50 g rode uiringen
Bereiding
Snijd een kruis in het zachte deel van elk auberginehelft, besmeer de open helften met de olie en leg de aubergines op een bakplaat bekleed met bakpapier, rooster 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de aubergines zacht zijn
Hak en meng look, tahini, citroensap, water, peterselie, koriander, komijn en zout tot een gladde dressing
Hak de bloemkool tot deze de vorm van couscous heeft
Giet de bloemkoolcouscous in een ondiepe schaal en leg er de aubergines op, bestrooi met kikkererwten, kerstomaatjes, olijven en uiringen en besprenkel het geheel met de dressing
Reactie schrijven